Duurzaam wonen

Op Ultra Marinde vind je artikelen over alles wat met duurzaam wonen te maken heeft. Denk bijvoorbeeld aan informatie over verbouwen of het verduurzamen van je huis. Ben je op zoek naar bespaartips of andere woonadviezen? Check de artikelen op Ultra Marinde.

Alles over de houtindex

Alles over de houtindex feature image 01
In dit artikel kom je alles te weten over de houtindex. Wat houdt het in en waarvoor wordt het gebruikt? Ontdek hier de antwoorden op je vragen.

Je huis verduurzamen met zonnepanelen

Je huis verduurzamen met zonnepanelen feature image 01
Zonnepanelen zijn de perfecte aanwinst als je jouw huis wilt verduurzamen.

Opties voor infraroodverwarming

Infrarood bijverwarming feature image 01
Infraroodverwarming is een efficiënte en milieuvriendelijke manier om jouw huis warm te houden.
Solar pannel 01

Tips om je huis duurzamer te maken

Tegenwoordig houdt bijna iedereen zich bezig met bewuster leven. Beetje bij beetje wordt elke keuze die te maken heeft met milieu, energiebesparing en arbeid bewuster genomen. Wist je bijvoorbeeld dat je je kleding die je niet meer leuk vind ook kan doorverkopen of weg kan geven aan gezinnen of personen die hier geen of weinig geld voor hebben? Of dat je je voedsel dat overblijft niet hoeft weg te gooien, maar naar speciale verzamelpunten kan brengen, zodat dit alsnog kan worden gebruikt?

Zo zijn er tal van keuzes die je bewuster kan maken, zoals minder vlees eten en minder verspilling etc. Maar ook in je huis. Tegenwoordig komen er steeds meer nieuwe technische snufjes op de markt. Sommige hiervan leken eerst onbetaalbaar, maar tegenwoordig wordt het steeds betaalbaarder. Hieronder vind je een aantal tips die je helpen met het duurzamer maken van je huis:

  1. Je kunt beginnen met het goed isoleren van je huis. Door het dak, de vloer en de spouwmuren te isoleren houd je de warmte ook echt in huis. Zo kun je de verwarming af en toe best wat lager zetten.
  2. Door zonnepanelen te plaatsen op je dak kun je bijvoorbeeld water verwarmen met een zonneboiler. 
  3. Een warmtepomp laten plaatsen zorgt ervoor dat je je eigen warmte milieubewust opwekt. 
  4. Oude apparaten zoals de koelkast of wasmachine kun je vervangen door een nieuwe exemplaar die minder energie gebruikt, waardoor jij dus minder hoeft te betalen.
  5. Alle kleine beetjes helpen: door gloeilampen te vervangen door ledlampen bespaar je al veel energie.

 

In onze artikelen lees je nog meer tips die je kunt gebruiken om je huis duurzamer te maken.