Huis inrichting

Op Ultra Marinde vind je artikelen over alles wat met je huis te maken heeft. Denk bijvoorbeeld aan informatie over verbouwen of het verduurzamen van je huis. Ben je op zoek naar interieurtips of andere woonadviezen? Check de artikelen op Ultra Marinde.

Verschillende stijlen stucwerk

Verschillende stijlen stucwerk
Er zijn verschillende stijlen stucwerk. Deze vind je over de hele wereld. Lees in dit artikel meer over de Italiaanse stijlen, Spaanse stijlen en nog veel meer.

Alles over pleisterwerk

Alles over pleisterwerk feature image 01
Stucwerk maakt als meer dan 9.000 jaar deel uit van onze architectuur en is nog steeds razend populair. Lees verder en ontdek alles over pleisterwerk.

De mooiste decoratie: persoonlijke schilderijen

Reproductie landschap Art Solution 01
Schilderijen zijn een perfecte aanvulling op je interieur. Ze kunnen een kamer laten stralen en sfeer toevoegen.
Lamp 01

Huis inrichten tips

Met decoratie kun je een huis écht tot leven brengen. Het maakt niet uit of je voor het eerst een huis koopt of dat je een appartement of kamertje huurt: het schilderen van muren, het kiezen van nieuwe meubels en andere soortgelijke taken zijn een uitdaging. Naast de artikelen op onze website hebben we hier nog een paar korte tips om van start te gaan:

  1. Als je een grote tafel hebt, of een stuk open ruimte, plaats er dan een paar planten om het gevoel van de natuur te creëren.
  2. Zorg voor voldoende verlichting, dit is fijn als je vaker thuis bent of als je regelmatig thuiswerkt.
  3. Maak het persoonlijk: plaats foto’s van familie, vrienden of huisdieren waar je blij van wordt.
  4. Witte muren en licht houten meubilair creëren een rustige sfeer die je soms nodig hebt in een woonkamer.
  5. Neem de tijd om je perfecte vloerkleed te kiezen, want dit kan de hele look van je kamer of woonkamer maken of breken.

Wanneer je bovenstaande tips hebt gebruikt, kun je beginnen met de kleinere decoraties. Hoe je dit doet? Dat heb je helemaal zelf in de hand. Bedenk wat je zelf mooi vindt en verzamel deze spullen om je huis mee te decoreren. Je kan denken aan beelden, vazen, schilderijen, kussens en nog veel meer. Wees niet bang om creatief te zijn met verschillende texturen, kleuren en patronen. Je kan alles met elkaar combineren en het op jouw manier prachtig maken.

Je huis inrichten is een persoonlijke en creatieve uitlaatklep die leuk is en lonend. Want wie wordt er nou niet blij van zijn of haar zelf ingerichte huis? Je huis inrichten is natuurlijk meer dan alleen maar foto’s aan de muur hangen. Het gaat om stemming en sfeer creëren om jezelf en je geliefden welkom te voelen.

Ben je op zoek naar meer inspiratie om je huis in te richten? Je leest hier alles over in onze artikelen.