Inspirerende schutting make overs

Inspirerende schutting make overs

Samenvatting Artikel

Als je je tuin een nieuwe look wilt geven, zijn schutting make overs een geweldige manier om dit te doen. Er zijn tal van inspirerende mogelijkheden en onderwerpen om je schutting een nieuwe look te geven. Van het toevoegen van bloembedden aan het verfraaien van de schutting met kleurrijke kunstwerken, tot het toevoegen van lichtgevende elementen. Hieronder lees je meer over ideeën om je schutting een complete make over te geven.

Bloembedden

Een bloembed aan de schutting toevoegen is een geweldige manier om je tuin een kleurrijke en aantrekkelijke look te geven. Je voegt een bloembed toe aan zowel de boven- als onderkant van je schutting, afhankelijk van de ruimte die je hebt. Bloembedden passen het best bij houten schuttingen, zoals de Douglas schutting. Er zijn vele mogelijkheden om een schutting te laten plaatsen in verschillende soorten hout. Bloembedden maak je met verschillende soorten bloemen, planten en struiken. Kies een kleurrijke mix van bloemen en planten om van je tuin een echte blikvanger te maken.

Kleurrijke kunstwerken

Kleurrijke kunstwerken geven je schutting een unieke en kunstzinnige look. Je hebt keuze uit veel verschillende soorten kunstwerken, afhankelijk van je smaak en budget. Van muurschilderingen tot gekleurde tekeningen, er is voor ieder wat wils. Kleine kunstwerkjes ophangen, zoals abstracte schilderijen, sculpturen, fotokunst, originele grafische ontwerpen of kunstvoorwerpen is ook mogelijk. Of versier de schutting ook met bloemmotieven of een collage uit gekleurde stukjes papier. Zelfs een afbeelding van je favoriete filmster is te schilderen op de schutting. Het is maar net wat jij wilt!

Kunstig bewerkte panelen 

De panelen met kunstig bewerkte ontwerpen zijn een manier om je schutting een opvallend uiterlijk te geven. Kies bijvoorbeeld voor een metalen paneel met een kunstig patroon erin gesneden. Houten, steen of glazen panelen geven je schutting ook een unieke look. Of je kiest panelen met allerlei verschillende ontwerpen, zoals bloemen, luipaarden, vlinders of abstracte lijnen. Verf de panelen ook in verschillende kleuren om je schutting nog meer kleur te geven. Of bedek de panelen met kunstig bewerkte folie, waardoor je een echt kunstwerk krijgt. 

Lichtgevende elementen

Het toevoegen van lichtgevende elementen aan de schutting is een geweldige manier om je tuin sfeervol te verlichten. Je hebt keuze uit kleine lichtgevende elementen zoals gloeilampen, ledlampen of zelfs zonnecellen. Je hebt ook keuze uit lichtgevende kunstwerken, zoals kunstwerken die de vorm hebben van een bloem of een dierenfiguur. Of kies voor lichtgevende teksten of ontwerpen om je schutting te verfraaien.

Decoratieve materialen

Leisteen is een prachtige optie voor het bekleden van een schutting. Het heeft een natuurlijke uitstraling en kan in verschillende patronen worden gelegd om een ​​unieke uitstraling te creëren. Een idee is om de leisteen in een zigzagpatroon te plaatsen om een ​​boeiend en dynamisch uiterlijk te geven. Andere decoratieve suggesties zijn:

  • Bamboe: Bamboe bedekt de schutting en geeft het een tropische sfeer, vooral in combinatie met planten zoals palmbomen of exotische bloemen.
  • Houten pallets: Recycle oude pallets door ze uit elkaar te halen en de planken op de schutting te spijkeren. Dit geeft een rustieke uitstraling.
  • Grind: Creëer een ander soort muurbekleding door grind op de schutting te lijmen om een ​​moderne uitstraling te creëren. Grond- en rotsformaties worden ook gebruikt om een ​​natuurlijke uitstraling te geven.
  • Kunstgras: Als de schutting lager is, gebruik dan kunstgras om de schutting te bedekken. Het geeft het uiterlijk van een groene muur en creëert een ontspannen sfeer, perfect voor bijvoorbeeld een loungeruimte.

Er zijn vele mogelijkheden waarop jij je schutting een inspirerende make over geeft. Met bloembedden, decoratieve elementen of lichtjes. Wil jij jouw schutting een nieuw leven geven, dan helpen deze tips daarbij. Het is belangrijk dat je kiest voor wat jij mooi vindt en wat past bij jouw tuin.

Recente blog artikelen